Dezastru în Nepal. Cutremur de 7,5 grade pe scara Richter, apoi o replică de 6,6! Armata a intervenit pentru căutarea supraviețuitorilor

25 Apr 2015
Dezastru în Nepal. Cutremur de 7,5 grade pe scara Richter, apoi o replică de 6,6! Armata a intervenit pentru căutarea supraviețuitorilor
Mai multe clădiri din Kathmandu s-au prăbușit în urma unui puternic cutremur de pământ (7,5 pe scara Richter, potrivit U.S. Geological Survey), printre acestea și un turn istoric de nouă etaje din secolul XIX, transmit majoritatea agențiilor de știri externe. Ministrul nepalez de interne Minendra Rijal a declarat pentru media locală că sunt înregistrate pagube și în capitala Kathmandu și în împrejurimi, însă pentru moment nu pot fi făcute estimări.

Televiziunea nepaleză Kantipur TV transmite că cel puțin 21 de cadavre sunt întinse pe jos, fiind scoase de sub dărâmăturile turnului. Principalul spital civil din capitala Kathmandu a înregistrat până în prezent decesul a 36 de persoane în urma cutremurului de sâmbătă, scrie Reuters.

Forțele armate nepaleze intervin pentru salvarea celor rămași în viață. Postul național de radio din Nepal transmite mesaje de calm populației și să rămână în exteriorul clădirilor. Agenția Xinhua relatează că la un interval de o oră după producerea cutremurului a fost înregistrată o replică cu magnitudinea de 6,6.

Alte stiri din Externe

Ultima oră