V-ați gândit cum ar fi să stați închiși 40 de ani și apoi să descoperiți lumea, cu iPhone și Facebook cu tot?

01 Dec 2015 | scris de Marina Constantinoiu
V-ați gândit cum ar fi să stați închiși 40 de ani și apoi să descoperiți lumea, cu iPhone și Facebook cu tot?


Acum a ieșit din închisoare. Are 69 de ani. A stat 44 de ani în închisoare, iar acum are impresia că este pe altă planetă.
Otis Johnson a mărturisit cât de greu îi este să se adapteze în societatea contemporană. El spune că lucrurile care nouă ni se par obișnuite țin de domeniul fantasticului.
Otis spune că încă nu a reușit să se adapteze. „Am ieșit pe Times Square. Am vrut să văd care este atmosfera, mă uitam la ceea ce se întâmplă. Am văzut că oamenii vorbesc singuri. Când m-am uitat mai atent, am văzut că aveau ceva în ureche. Credeam că toţi au devenit agenţi CIA”, a spus Otis Johnson. Prețurile, de asemenea, l-au șocat pe Otis. El spune că sunt exagerat de mari. „Am mers să dau un telefon. Acum costă un dolar. Costa doar 25 de cenți înainte de a fi eu închis. Unde mai pui că astfel de aparate nici nu mai sunt utilizate!”, a mărturisit Otis.
Când a intrat într-un supermarket după aproape o jumătate de secol de detenție, Otis s-a pomenit în dilemă. Nu știa ce să cumpere. „Sunt atâtea lucruri pe care poți să le mănânci. Mi-e foarte greu să aleg”, a mărturisit bărbatul.
El susține că a ispășit o pedeapsă pentru o crimă pe care nu a comis-o. Se bucură, totuși, că are posibilitatea să vadă dinamica extraordinară a lumii contemporane. „Este bine, este bine să fii liber”, a spus fostul deţinut.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră