"Deranjez? Sunt Francisc!" O familie de români ortodocși din Ostia, vizitată de Papă!

23 Mai 2017
"Deranjez? Sunt Francisc!" O familie de români ortodocși din Ostia, vizitată de Papă!

Cum ai reacționa dacă la ușa apartamentului în care locuiești ar bate chiar Papa Francisc? O familie de români care locuiește în Ostia a trecut de faza în care să-și imagineze o astfel de întâmplare, pentru că li s-a întâmplat cu adevărat!

"Vineri, 19 mai, în cursul după-amiezii, papa a ieșit din Vatican, luând drumul localității Ostia, din apropierea Romei, pentru a oferi rezidenților de la periferia Romei un semn de apropiere. Pontiful a decis să meargă din casă în casă pentru a le binecuvânta locuințele, după cum face parohul în timpul pascal", informează Radio Vatican.

Înainte cu două zile părintele Plinio Poncina, de la una dintre parohiile din zonă, a pus, ca de obicei, un anunț pe ușa clădirii de locuințe sociale, anunțând familiile că va trece pentru a le vizita și binecuvânta. Tradiționala binecuvântare de „Vinerea milostivirii”. Au fost vizitate două blocuri. Papa a sunat la sonerie, așteptând pe palier.

“Unele persoane erau atât de uimite încât s-au apropiat atât de mult încât aproape îl atingeau. Era multă veselie, prospețime, o întâlnire fără filtre. O vizită pastorală foarte sinceră”, a povestit la Il Messaggero monseniorul Fisichella, potrivit site-ului gazetaromaneasca.ro.

Suveranul Pontif le-a făcut cadou tuturor un rozariu, s-a rugat cu ei, a pus întrebări, s-a interesat de viețile familiilor.

Alte stiri din Externe

Ultima oră