Declaraţie-şoc: Trump se pregătește să demisioneze în toamnă, dacă nu mai devreme

18 Aug 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Declaraţie-şoc: Trump se pregătește să demisioneze în toamnă, dacă nu mai devreme

Demisia lui Donald Trump de la conducerea SUA e o chestiune de săptămâni, a afirmat vineri autorul celei mai bine vândute cărţi despre mogulul ajuns preşedinte - The Art of the Deal, relatează express.co.uk.

Tony Schwartz a declarat că Trump va demisiona în schimbul imunității în ancheta privind presupusa intervenție a Rusiei în alegerile prezidențiale din noiembrie.

Schwartz, care s-a apropiat de Trump şi a trăit în anii 80 timp de 18 luni în umbra mogulului pentru documentarea la cartea sa, a afirmat:  "Cercul se închide cu o viteză uimitoare. Trump va demisiona și îşi va declara victoria înainte ca Mueller și Congresul să nu-l lase să aibă de ales. Președinția Trump s-a terminat. Ar fi de mirare dacă va supraviețui până la sfârșitul anului. Mai probabil, demisionează în toamnă, dacă nu mai devreme. A depășit linia de acceptabilitate şi nu există cale de întoarcere. Chestiile cu Rusia vor fi uriașe. Nu vrea să meargă la închisoare".

Schwartz a fost un critic ferm al lui Trump în primele șapte luni haotice ale mandatului său prezidenţial și spune că situația atinge punctul de fierbere.

Rezistența la Trump a crescut după violențele de la Charlottesville de săptămâna trecută, când o femeie a murit după ce a fost lovită de un şofer care a intrat cu mașina în protestarii de la un miting antifascist.

Președintele american a provocat furie, susținând că  "vina a fost de ambele părți" în timpul confruntării dintre cei care fluturau steaguri naziste și demonstranții antifascişti.

Donald Trump și echipa sa au fost, de asemenea, implicați în controversa privind posibilele implicaţii rusești în victoria sa electorală la prezidenţialele de anul trecut.

De asemenea, Trump este acuzat că a târât lumea în pragul celui de-al treilea război mondial, escaladând  situaţia în cazul Coreei de Nord, în condiţiile în care Kim Jong-un a anunțat că se pregătește să atace teritoriul american Guam.

Alte stiri din Externe

Ultima oră