Decizia luată de Marine Le Pen pentru a-şi creşte şansele de a câştiga alegerile prezidenţiale

25 Apr 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Decizia luată de Marine Le Pen pentru a-şi creşte şansele de a câştiga alegerile prezidenţiale

Marine Le Pen se retrage temporar de la conducerea partidului său, Frontul Național. Gestul simbolic al lui Le Pen nu este decât o mișcare de PR: în încercarea de a-l ajunge din urmă pe Emmanuel Macron, Le Pen încearcă să se distanțeze de reputația extremistă a partidului său.

Şefa partidului de extremă-dreapta Frontul Național (FN), calificată pentru al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Franța, din 7 mai, a declarat luni că poate și chiar va câștiga cursa electorală și și-a multiplicat atacurile la adresa contracandidatului său, centristul Emmanuel Macron

Luni, Le Pen l-a atacat dur pe Macron, numindu-l "un europenist radical și isteric", care sprijină globalizarea și granițele deschise în dauna culturii franceze.  

"Zece mici puncte, credeți-mă, este perfect realizabil", a declarat Le Pen, la postul de televiziune France 2, comentând sondajele pentru al doilea tur care îl dau pe Macron cu 60% din voturi contra 40% în favoarea sa.

 

"Francezii vor descoperi conținutul proiectului său de o foarte mare violență socială, economică, migratorie", a spus ea. "Nimic din proiectul domnului Macron, nici din comportamentul său nu denotă cea mai mică dovadă de dragoste pentru Franța", a adăugat Le Pen.

"Eu sunt candidata protejării francezilor", a afirmat Marine Le Pen, sperând în "unirea cât mai largă posibil a patrioților în fața reprezentantului globalizării dezinhibate".

Ea a apreciat că acest scrutin reprezintă "o formă de referendum" în care francezii au de ales între "Franța sau...altceva, dispariția, diluarea Franței".

Candidatul de centru Emmanuel Macron a obținut 24,01% din voturi în primul tur al alegerilor, desfășurat duminică, iar lidera extremei drepte Marine Le Pen 21,30% din sufragii, potrivit rezultatelor definitive prezentate luni seară de Ministerul de Interne francez.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră