Scriitoarea Jackie Collins, sora actriţei Joan Collins, a murit de cancer la sân

20 Sep 2015
Scriitoarea Jackie Collins, sora actriţei Joan Collins, a murit de cancer la sân
Scriitoarea Jackie Collins a murit la vârsta de 77 de ani, din cauza unui cancer la sân, a anunţat familia, conform BBC. "Cu profundă tristeţe anunţăm decesul frumoasei, dinamicei şi mamei noastre unice", se arată într-o declaraţie de presă a familiei.  

Scriitoarea de origine britancă, sora actriţei Joan Collins, a murit la Los Angeles, conform unui purtător de cuvânt. Romanele ei despre celebri şi bogaţi s-au vândut în peste 500 de milioane de exemplare în 40 de ţări. Pe parcursul unei cariere de 40 de ani, toate cele 32 de romane scrise de Jackie Collins au fost incluse în lista de bestseller a New York Times.

Familia mai spune în declaraţia de presă că scriitoarea a avut o viaţă minunată, fiind adorată de cei dragi, prieteni, cititori. "A fost o adevărată inspiraţie, o deschizătoare de drumuri pentru femei şi o forţă creatoare. Ea va trăi prin intermediul personajelor sale, dar, dincolo de cuvinte, îi simţim deja lipsa", se mai arată în declaraţie.

Collins a fost diagnosticată cu cancer la sân, stadiul 4, acum 6 ani şi jumătate, conform revistei People. Ea a declarat revistei în ultimul interviu acordat la 14 septembrie că le-a spus despre boala sa doar câtorva persoane, în afara celor trei fiice, şi că nu regretă că a luat o asemenea decizie.

"Mi-am urmat drumul, cum ar spune Frank Sinastra. Am scris cinci cărţi de când am fost diagnosticată. Mi-am trăit viaţa, am călătorit în lume, nu am refuzat turneeale de promovare a cărţilor şi nimeni nu a ştiut de boala mea până când nu m-am simţit suficient de puternică pentru a face anunţulI", a mai spus Jackie Collins. 

De altfel, Joan Collins a declarat că nu ştia de boala surorii sale, despre care abia a aflat, deoarece Jackie nu a dorit să încarce pe nimeni cu problemele ei de sănătate. 

Cele două surori, despre care s-a zvonit mult timp că nu ar fi în cele mai bune relaţii, au fost fotografiate împreună acum câteva zile, în timp ce Jackie se afla la Londra într-un turneu de promovare a noului său roman The Santangelos, scrie dailyrecord.co.uk.

Citiţi mai multe ştiri din Externe!

Alte stiri din Externe

Ultima oră