David Cameron nu vrea încă un referendum pentru independența Scoției

11 Mai 2015
David Cameron nu vrea încă un referendum pentru independența Scoției
Premierul reales al Marii Britanii, David Cameron, a declarat că nu intenționează să susțină un nou referendum pentru independența Scoției, dar, în actualul său mandat, va fi organizată o consultare populară legată de apartenența Marii Britanii la Uniunea Europeană.

Potrivit The Scotsman, Cameron a declarat, într-un interviu pentru Channel 4 News, că Partidul Naţionalist Scoţian (SNP) proindependenţă, care a câştigat 56 dintre cele 59 de mandate parlamentare în Scoţia săptămâna trecută, a subliniat că alegerile nu sunt despre asigurarea unui alt vot.

”Nu va fi un alt referendum, am avut deja unul Mă voi asigura ca Scoției să-i fie conferite puteri sporite, potrivit unui plan deja existent”, a spus premierul. Scoţienii au respins independenţa în septembrie 2014 cu 55 la 45 la sută din voturi.
Pe de altă parte, David Cameron a precizat că referendumul privind apartenența Marii Britanii la Uniunea Europeană va fi organizat anul viitor. 

Partidul Conservator al lui David Cameron a obținut cel puțin 326 de locuri în urma alegerilor legislative pentru Camera Comunelor, ceea ce îi asigură majoritatea absolută, după anunțarea, vineri, a rezultatelor în 643 din 650 de circumscripții electorale. (M.M.)

Alte stiri din Externe

Ultima oră