David Cameron îşi conturează deja viitorul Cabinet. Nu renunţă la referendumul privind apartenenţa la UE

09 Mai 2015
David Cameron îşi conturează deja viitorul Cabinet. Nu renunţă la referendumul privind apartenenţa la UE
Redesemnat premier după succesul în alegerile legislative, David Cameron a anunțat vineri pe Twitter că va păstra și în viitorul său Executiv mai mulți titulari ai unor portofolii-cheie în actualul Cabinet.

Tot vineri, Cameron a declarat că își va respecta promisiunea de a organiza referendumul privind apartenența Marii Britanii la Uniunea Europeană, după victoria sa la alegerile parlamentare de joi. "Da, vom organiza referendumul privind viitorul nostru în Uniunea Europeană", a declarat Cameron presei după întrevederea pe care a a avut-o cu Regina Elisabeta a II-a, care l-a desemnat să înceapă procesul de formare a noului Guvern.

Pe de altă, Cameron a mai spus că va avansa cât de repede posibil cu planul de a oferi puteri sporite Scoției, care a votat în majoritate covârșitoare cu Partidul Național Scoțian, proindependență.

Miniştrii nominalizaţi de Cameron pe Twitter sunt George Osborne, la Finanţe, Philip Hammond, la Afacerile Externe, Michael Fallon la Apărare şi Theresa May, la Ministerul de Interne.

Partidul Conservator, al lui Cameron, care a guvernat până acum într-o coaliţie, a obţinut majoritatea absolută în Camera Comunelor, cu 331 de mandate, din totalul de 650. Partidul Laburist a obţinut numai 232 mandate. (M.C)

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră