Da, cu făcălețul! Fii sincer, tu, în locul lui, te-ai fi băgat?

05 Iun 2017 | scris de Cristi Semeghin
Da, cu făcălețul! Fii sincer, tu, în locul lui, te-ai fi băgat?

Există numeroase persoane pentru care viața e tristă, pentru că sunt imobili emoțional și rațional. Pentru că nu-i mai mișcă nimic și nimic nu e colorat în jurul lor. În jurul lor miroase a ură, pentru toți, dar ce nu sesisează e că această ură se manifestă în principal pentru viața pe care o duc și de care nu sunt mulțumiți deloc.

Persoanele de mai sus comentează pe rețelele de socializare că nimic din ce-a făcut brutarul Florin Morariu la Londra n-are aspect eroic, că evenimentele în care a intrat fără voia lui sunt pur și simplu exacerbate de dorința media de a avea un erou.

Tuturor acestora trebuie să le spunem că noi, cei cu minte și suflet, suntem convinși că Florin Morariu este un om extraordinar, un erou, în adevăratul sens al cuvântului! 

În primul rând pentru că este aproape singulară ocazia în care un civil se opune teroriștilor, doar în atacul comis pe plajele tunisiene, în iunie 2015, existând o altă probă de curaj asemănătoare. 

Florin Morariu a reușit să reacționeze așa cum nu mulți ar fi făcut-o în cazul situației limită în care s-a trezit aruncat de soartă. Tu ce-ai fi făcut? Ai fi reușit să treci peste instinctul de conservare care te-ar fi făcut să fugi, să te ascunzi, să-ți salvezi pielea?

Florin Morariu a făcut acest pas, a trecut peste pragul limită și a dovedit generozitate și curaj - a oferit adăpost pentru 20 de londonezi înspăimântați în brutăria în care lucra și a ieșit să-i înfrunte pe cei care provocaseră panica, înjunghiind trecătorii din zonă.

Brutarul român n-a sărit în apărarea familiei lui, ci a unor persoane total necunoscute, amenințate cu moartea, împotriva unui atac monstruos generat de motive absurde, într-o pledoarie pentru apărarea umanității.

Se face mișto de faza cu făcălețul, dar, dacă nu era brutar, ci zidar, ar fi cerut un cancioc, dacă lucra într-o spălătorie auto, ar fi pus furtunul cu apă pe teroriști, dacă era bucătar, ar fi atuncat cu oale... și exercițiul poate continua, pentru că, în orice situație, Florin Morariu ar fi fost acolo, înfruntând teroriștii cu orice i-ar fi picat la îndemână.

Amintindu-ne fiecare de micile lașități pe care le comitem în fiecare zi, în care nu apucăm să descoperim eroii care zac în fiecare din noi, așa cum a făcut Florin Morariu -  Fii sincer, tu, în locul lui, te-ai fi băgat?

Alte stiri din Externe

Ultima oră