CUTREMUR de peste 6 grade în Italia: Mai mulți MORȚI și RĂNIȚI, oameni prinși sub dărâmături! Primarul din Amatrice: "Jumătate din oraş a dispărut" (VIDEO)

24 Aug 2016 | scris de Veronica Micu
CUTREMUR de peste 6 grade în Italia: Mai mulți MORȚI și RĂNIȚI, oameni prinși sub dărâmături! Primarul din Amatrice:

UPDATE 13:00 - Autoritățile italiene au anunțat că 38 de oameni și-au pierdut viața în urma cutremurului care a lovit, în această dimineață, centrul Italiei.

Președintele Crucii Roșii italiene, Francesco Rocca, a declarat presei că s-au mobilizat ambulanțe și personal către cele mai afectate zone. Asociația voluntarilor italieni donatori de sânge a lansat apelul de a se dona sânge din toate grupurile sanguine.â

Citește și: Clădiri la pământ, haos, oameni îngroziți şi tone de moloz. IMAGINI TULBURĂTOARE din Italia, după cutremur (VIDEO)

UPDATE 10:40 - Bilanţul victimelor cutremurului care a zguduit centrul Italiei a crescut la 22 morţi și peste 100 de răniți, scrie La Repubblica. Iniţial fuseseră anunţate 6 persoane decedate.

Ministerul Afacerilor Externe nu are informaţii privind eventuale victime în rândul românilor aflaţi în Italia. Persoanele care vor să contacteze Consulatul român din Bologna o pot face la numerele de telefon 39 349 117 8220, iar cu ambasada României la Roma la numărul 39 345 147 3935.

____________________________

Un cutremur cu magnitudinea de 6,2 grade pe scara Richter s-a produs, în această diminneață, la 03:36 ora locală (04.36 ora României), la 10 kilometri adâncime, în centrul Italiei, anunță BBC News. Șase persoane au murit în urma seismului.

Premierul Matteo Renzi a postat pe pagina sa de Twitter că Departamentul de Protecție Civilă se află în contact cu toate zonele afectate și va interveni cu mijloace speciale. 

În Roma, cutremurul s-a resimţit timp de aproximativ 20 de secunde, potrivit La Repubblica. Purtătorul de cuvânt al pompierilor, Luca Cari, a anunțat că cele mai afectate orașe sunt Accumoli, Amatrice, Posta și Arquata del Tronto.

În orașul Amatrice, din regiunea Rieti, mai multe persoane fiind prinse sub dărâmături. Primarul de aici a declarat pentru un post de radio că oraşul a fost distrus. ”Drumurile spre şi din localitatea noastră sunt blocate. Jumătate din oraş a dispărut. Sunt oameni sub dărâmături… A fost o alunecare de teren şi un pod s-a prăbuşit”, a declarat Sergio Pirozzi.

Localitatea Amatrice este situată în partea centrală a peninsulei italiene, in regiunea Rieti – zona montană a Apeninilor.

Și în Accumoli un număr de clădiri au fost grav afectate.

"Patru persoane sunt prinse sub dărâmături și nu prezintă niciun semn de viață. Doi părinți și doi copii", a declarat primarul Stefano Petrucci pentru televiziunea publică RAI.

Institutul geofizic american, care a estimat magnitudinea cutremurului la 6,2, susține că acesta a avut epicentrul în apropiere de Norcia, care este un loc turistic popular.

Mai multe posturi de televiziune au difuzat imagini cu străzi pline cu dărâmături în mai multe orașe. Fațadele unor clădiri de piatră s-au prăbușit, lăsând încăperile din interior la vedere.

În cele trei ore de după producerea cutremurului au avut loc 17 replici, cea mai puternică având magnitudinea 5,5, a anunțat biroul seismic italian. Acesta a evaluat magnitudinea inițială a cutremurului la 6.

Ultimul cutremur major care s-a produs în Italia a lovit orașul L'Aquila în 2009, provocând moartea a peste 300 de persoane.

Alte stiri din Externe

Ultima oră