Cutremur devastator în Nepal. Primul bilanț indică decesul a cel puțin 114 persoane

25 Apr 2015
Cutremur devastator în Nepal. Primul bilanț indică decesul a cel puțin 114 persoane
Ministerul nepalez de interne a anunțat că cel puțin 114 persoane au decedat în urma puternicului cutremur înregistrat sâmbătă în Nepal.

"La Kathmandu, până în prezent a fost confirmat decesul a 71 de persoane', a transmis pentru AFP Laxmi Prasad Dhakal, purtător de cuvânt al Ministerului nepalez de interne, adăugând că alte 43 de decese au fost înregistrate în localitatea vecină Bhaktapur.

Premierul pakistanez Nawaz Sharif a transmis sâmbătă condoleanțele executivului și ale poporului pakistanez pentru rudele celor decedați, se arată într-un comunicat al Ministerului pakistanez de externe, citat de Xinhua.

Mai multe clădiri din Kathmandu s-au prăbușit în urma unui puternic cutremur de pământ (7,5 pe scara Richter, potrivit U.S. Geological Survey), printre acestea și un turn istoric de nouă etaje din secolul XIX, transmit majoritatea agențiilor de știri externe. Ministrul nepalez de interne Minendra Rijal a declarat pentru media locală că sunt înregistrate pagube și în capitala Kathmandu și în împrejurimi, însă pentru moment nu pot fi făcute estimări.

Alte stiri din Externe

Ultima oră