Un cuplu din Iași și-a trimis copiii la furat în străinătate

07 Noi 2016 | scris de Istvan Deak
Un cuplu din Iași și-a trimis copiii la furat în străinătate

Unul dintre cazuri a oripilat opinia publică din Germania. Părinții și-au trimis propriii copii la furat în străinătate. Mai mult, bărbatul de 37 și femeia de 35 de ani, care aparțin minorității rrome și-au instruit și supravegheat copiii de 12 și 16 ani de la distanță.

Conform zvw, cuplul din Iași îi suna zilnic pe cei doi băieți și îi amenința cu bătaia, dacă nu continuă să fure mai mulți bani. În perioada septembrie 2013-martie 2014, cei doi minori au comis 34 de furturi și au avut alte câteva zeci de tentative.

Nivelul ridicat al infracționalității stradale din 2013 a obligat autoritățile din Berlin să deschidă o anchetă internațională. Acum, 79 de persoane se află în vizorul anchetatorilor, provenind din mai multe familii din orașul Iași, șapte dintre ei fiind capii rețelei, în timp ce 54 sunt minori, care au comis diferite furturi în Berlin.

Primii patru oameni din umbră au fost deja condamnați într-un proces care a început în iunie. Ei au primit pedepse între un an și 11 luni și trei ani și jumătate de închisoare cu executare.

Părinții minorilor au fost arestați în cursul lunii aprilie în România. Procurorii încearcă un acord cu inculpații. Dacă își vor mărturisi în scris faptele, vor scăpa cu o pedeapsă între 3 și 4 ani de închisoare cu executare. Procesul va continua pe 15 noiembrie.

Alte stiri din Externe

Ultima oră