Cum vrea Orban să-i stimuleze pe unguri să se înmulţească

25 Mai 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Cum vrea Orban să-i stimuleze pe unguri să se înmulţească

Guvernul de la Budapesta vrea să crească numărul populaţiei şi anunţă un set de măsuri pentru stimularea natalităţii. Premierul ungar Viktor Orban respinge ideea rezolvării problemelor demografice cu ajutorul imigranţilor.

Premierul ungar spune că Guvernul de la Budapesta va reduce ipotecile pentru familiile cu trei sau mai mulţi copii şi va construi şi renova creşe pentru a stimula rata natalităţii, relatează AP.

Viktor Orban a anunțat, de asemenea, reducerea împrumuturilor pentru studenți datorate de mamele cu doi sau mai mulți copii și declară că guvernul ar dori ca numărul copiilor născuți de o femeie să crească de la 1,5 la 2,1 până în 2030.

Orban a mai spus joi, la o conferință pe tema familiei, că se opune rezolvării problemelor demografice prin creșterea migrației, subliniind că atât în Ungaria, cât și în Europa "cifrele arată că este nevoie de o schimbare decisivă" pentru a stimula rata natalității.

Populația Ungariei de 9,8 milioane a scăzut cu aproape un milion din 1980, a mai spus şeful Executivului de la Budapesta.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră