Cum să faci să nu dai unui escroc, de bunăvoie, 1,4 milioane de dolari

21 Sep 2015
Cum să faci să nu dai unui escroc, de bunăvoie, 1,4 milioane de dolari
Întâmplarea ce urmează s-o citiți demonstrează că escrocii au doar ceva tupeu în plus, fiindcă mama fraierilor pare că este mai tot timpul însărcinată...

Un escroc a apelat o societate din Norfolk, Marea Britanie, recomandându-se drept un angajat al departamentului antifraudă al unei bănci la care firma avea deschise mai multe conturi.
Pe un ton alarmist, el i-a spus persoanei din conducerea societății cu care discuta, că a aplicația utilizată pentru operațiunile bancare online a fost infectată cu un virus și că recomandarea sa este ca banii aflați în conturi să fie transferați imediat în altele, mai sigure, până la remedierea breșei de securitate.

Utilizând un soft care i-a permis să înlocuiască numărul de telefon de pe care apelase societatea chiar cu cel al departamentului antifraudă al băncii, public chiar pe site-ul instituției financiare, escrocul a primit permisiunea de a descărca pe unul dintre computerele din rețeaua societății o aplicație cu care a executat tot ceea ce se afla în conturile bancare ale societății, circa 1,4 milioane de euro.

În foarte scurt timp, frauda a fost descoperită, dar nu mai era nimic de făcut, bani erau duși pentru totdeauna.

Evenimentul nu este unul singular, o statistică a poliției britanice estimând că daunele produse prin acest tip de escrocherie s-au ridicat în 2014 la 32,5 milioane de euro.

Alte stiri din Externe

Ultima oră