OFERTĂ HORROR. Cum ar putea ajunge nişte refugiaţi în casa monstrului incestuos din Amstetten

19 Sep 2015
OFERTĂ HORROR. Cum ar putea ajunge nişte refugiaţi în casa monstrului incestuos din Amstetten
Mii de refugiaţi fug spre Europa. Majoritatea provin din zone de război, fug din calea violenţelor şi a persecuţiilor. Din păcate, în multe ţări adăposturile pentru refugiaţi sunt deja pline până la refuz. Şi Austria caută cu disperare soluţii de cazare pentru refugiaţii cu care se confruntă.

Un administrator de clădire doreşte să ofere găzduire refugiaţilor taman în locuinţa în care „monstrul incestuos din Amstetten” şi-a ţinut prizonieră fiica şi a violat-o timp de 24 de ani, scrie cotidianul austriac Krone.


Cazul lui Josef Fritzl este unul dintre faptele diverse care vor rămâne în istorie. Timp de 24 de ani, el a sechestrat-o şi violat-o pe fiica sa Elisabeth într-un beci transformat în buncăr amenajat în subsolul locuinţei familiei! Torţionarul a fost demascat în aprilie 2008 şi condamnat la închisoare pe viaţă.

Un spaţiu de 60 de metri pătraţi şi cu o înălţime de numai 1,72 de metri, în care aerul era aproape irespirabil, amenajat ca un apartament (cameră de zi, dormitor, chicinetă), situat la subsolul casei de la numărul 40, de pe strada Ybbstrasse, din Amstetten, va rămâne în istoria ororilor lumii.

Au fost 8.642 de zile de captivitate, în cursul cărora tatăl şi-a violat fata de 3.000 de ori, i-a făcut şapte copii, dintre care unul, care a avut grave tulburări respiratorii, a decedat la două zile după naştere şi a fost ars de tatăl incestuos într-o sobă.

În toţi aceşti ani, torţionarul metodic a fost capabil să ducă o viaţă dublă, una în aer liber, cealaltă sub pământ, fără a da de bănuit nimănui, nici măcar soţiei, care ştia că fiica lor fugise de acasă şi se alăturase unei secte. Vecinii îl respectau, căci era o persoană politicoasă.

Ministerul austriac de Interne vede oferta drept o glumă proastă.

Krone scrie că locuinţa din oraşul austriac Amstetten, în care Josef Fritzl şi-a ţinut fiica ostatică, iar de pe urma violurilor sale au rezultat şapte copii, ar putea găzdui în curând refugiaţii.

Casa ororii din Amstetten este scoasă la vânzare de câţiva ani, dar nu şi-a găsit cumpărător. Nimeni nu a vrut să-şi lege destinul de cel al unui monstru, fie şi simbolic.

Procurorul însărcinat cu valorificarea bunurilor lui Josef Fritzl doreşe să pună la dispoziţia Ministerului de Interne locuinţa acestuia.

Casa este pregătită, a fost renovată, dispune de obiecte sanitare, iar intrarea în beciul ororii a fost betonată. Circa 50 de refugiaţi ar putea să se mute aici.

Contactat de Krone, Ministerul de Interne austriac a precizat că această ofertă probabil nu va fi luată în serios.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră