Criticat de Trump, directorul adjunct al FBI a decis să demisioneze

30 Ian 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Criticat de Trump, directorul adjunct al FBI a decis să demisioneze

Directorul adjunct al Federal Bureau of Investigation (FBI), Andrew McCabe, a luat decizia de a demisiona cu câteva săptămâni înainte de data la care urma să se retragă din funcţie, a dezvăluit luni seara NBC News, citând surse la curent cu dosarul, potrivit Reuters.

McCabe a demisionat în urma criticilor lui Donald Trump, potrivit unor surse citate de presa americană. Andrew McCabe a fost luat la țintă de preşedintele Statelor Unite pentru că soția sa a candidat pentru un loc în Senatul statului Virginia, din partea democraților, primind donații de la apropiați ai lui Hillary Clinton. 

McCabe urma să plece din funcţia de la Biroul Federal de Informaţii în martie. O purtătoare de cuvânt a FBI a refuzat solicitarea Reuters de a comenta informaţia.

Numărul 2 din FBI urmează să îşi încheie mandatul în martie şi va rămâne până atunci în concediu, afirmă o sursă a agenţiei Reuters. Deocamdată, nu a fost făcut niciun anunţ oficial, iar Casa Albă a comunicat, prin purtătoarea de cuvânt Sarah Sanders, că "preşedintele nu a participat la luarea deciziei" şi are în continuare "încredere deplină" în directorul FBI, Christopher Wray.

McCabe a fost, o scurtă perioadă de timp, director interimar al FBI, în mai, după ce Trump l-a demis pe fostul director al FBI James Comey.

Comey coordona ancheta FBI cu privire la un presupus amestec rus în alegerile prezidenţiale din 2016.

Însă Trump l-a nominalizat în funcţia de director al Biroului pe Christopher Wray, care a fost confirmat în post de Senat, în august.

Wray a ameninţat recent cu demisia, după ce secretarul Justiţiei Jeff Sessions a exercitat presiuni asupra sa să-l dea afară pe McCabe.

Locatarul Casei Albe l-a criticat pe McCabe din cauză că soţia sa, dr Jill McCabe, a candidat din partea partidului Democrat la un post de senatoare în Virginia.

Campania ei a primit o donaţie în valoare de 675.000 de dolari din partea Partidului Democrat şi a unui comitet de finanţare politică aliniat lui Hillary Clinton, rivala lui Trump în alegerile prezidenţiale din 2016.

 

 

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră