Crima organizată ia proporţii în Germania. Infractorii români, din ce în ce mai numeroşi

17 Oct 2015
Crima organizată ia proporţii în Germania. Infractorii români, din ce în ce mai numeroşi
Ministrul federal de Interne din Germania, Thomas de Maiziere, a prezentat o dare de seamă privind crima organizată. Potrivit oficialilor, zonele în care poliţiştii nu se mai încumetă să intre se înmulţesc, cetăţenii devin tot mai îngrijoraţi iar forţele de ordine se simt adesea suprasolicitate.  

Numărul infractorilor proveniţi din Romania şi Georgia a crescut în parte cu peste 200 la sută, comparativ cu 2013, scrie dw.de.

Bandele de răufăcători au comis în 2014 spargeri şi furturi într-un număr record, neegalat din 2006. Din cele 108 anchete demarate împotriva unor infractori, spărgători şi hoţi organizaţi în bande, 27 sunt îndreptate împotriva unor bande din Polonia, a declarat ministrul federal de Interne, Thomas de Maiziere, cu ocazia prezentării unui bilanţ privind crima organizată.

Bandele de polonezi au furat cu precădere automobile, pe care le-au transportat în ţara lor pentru a fi valorificate.

Potrivit şefului poliţiei criminale (BKA), Holger Münch, numărul suspecţilor străini a crescut în domeniul sustragerilor din avutul privat cu 60 la sută în decursul ultimilor cinci ani.

Cea mai razantă creştere, comparativ cu anul precedent, s-a constatat la numărul delincvenţilor care provin din România şi Georgia, în parte cu peste 200 la sută, a informat la rândul său De Maiziere.

Numai 36 la sută din suspecţi sunt germani, iar numărul lor se diminuează. Suspecţii provin în totalitatea lor din mai bine de 100 de naţiuni diferite, a mai afirmat responsabilul.

Alte stiri din Externe

Ultima oră