Coșmarul continuă! Un nou cutremur, cu magnitudinea de 7,3 pe Richter, a lovit Nepalul. Seismul s-a produs la 19 kilometri adâncime

12 Mai 2015
Coșmarul continuă! Un nou cutremur, cu magnitudinea de 7,3 pe Richter, a lovit Nepalul. Seismul s-a produs la 19 kilometri adâncime
Un nou cutremur, cu magnitudinea de 7,3 grade pe scara Richter, a lovit în urmă cu o jumătate de oră Nepalul. Potrivit Institutului Geologic al Statelor Unite (USGS), seismul s-a produs la 19 kilometri adâncime. Potrivit seismologilor, epicentrul a fost localizat la 22 de kilometri sud-est de Zham, China, și la 66 de kilometri est-nord-est de Banepa, în Nepal.

Acest cutremur vine după ce, în 25 aprilie, un alt seism, de 7,8 pe scara Richeter, a zguduit Nepalul. Cel mai recent bilanț al cutremurului precedent a anunțat 8.019 de morți și peste 17.866 de răniți. De asemenea, potrivit autorităților de la Kathmandu, 290.800 de construcții au fost distruse total și alte 251.800 parțial.

Seismul a distrus zone întregi din cartierele vechi ale capitalei nepaleze Kathmandu şi a fost suficient de puternic pentru a fi resimţit în India, Bangladesh, Tibet şi Pakistan. De asemenea, a declanșat o serie de avalanșe pe Muntele Everest unde se aflau sute de persoane la începutul sezonului de alpinism și unde 18 persoane au fost ucise.

Cel mai puternic cutremur din Nepal a avut loc în 1934 şi a avut 8 grade. Acesta a distrus oraşele Kathmandu, Bhaktapur şi Patan. (V.M.)


Alte stiri din Externe

Ultima oră