Coreea de Nord acuză SUA de atac cu antrax!

12 Iun 2015
Coreea de Nord acuză SUA de atac cu antrax!
Coreea de Nord acuză Statele Unite că au atacat-o cu antrax și a cerut o anchetă internațională condusă de Consiliul de Securitate al ONU, care să investigheze ”arsenalul biologic” al Washingtonului.

Acuzațiile survin după ce bacili activi de antrax au fost trimiși, din greșeală, de Pentagon, către mai multe laboratoare din Statele Unite, Australia, Marea Britanie, Canada și Coreea de Sud. ”SUA nu numai că posedă arme de distrugere în masă, dar încearcă să le folosească împotriva Coreii de Nord”, a declarat ambasadorul nord-coreean la ONU, Ja Song Nam, într-o scrisoare adresată Consiliului de Securitate al ONU și secretarului său general Ban Ki-moon, relatează Reuters.

Pentagonul a recunoscut, în luna mai, că a trimis din greșeală loturi de bacili activi de antrax. Particulele făceau parte dintr-un lot care a fost iradiat pentru a ucide toţi bacilii activi, apoi au fost împărţiţi în eşantioane pentru a fi expediate către diferite laboratoare, potrivit explicaţiilor unui responsabil american. Cel puţin unul dintre aceste laboratoare, situat în statul Maryland, a constatat prezenţa bacililor activi la data de 22 mai a.c. în eşantionul primit şi imediat a alertat autorităţile. Pentagonul a indicat că laboratoare din nouă state americane au primit eşantioane din lotul cu pricina, inclusiv laboratoare din străinătate.

Alte stiri din Externe

Ultima oră