Anunţ oficial: „Trebuie să mâncăm rădăcini şi ierburi”

31 Mar 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Anunţ oficial: „Trebuie să mâncăm rădăcini şi ierburi”


Expresia „luni dificile!” este utilizată în Coreea de Nord pentru a se vorbi despre penuria alimentară, încă de la foametea pe care a cunoscut-o această ţară în anii 1990. În acea perioadă, din cele 22 de milioane de locuitori ai ţării ar fi decedat între 1,5 şi 3,5 milioane, scrie valeursactuelles.com.
Cotidianul nord-coreean este departe de a blama regimul pentru vremurile dificile pe care le anunţă. Din contră! „Chiar dacă renunţăm la propriile vieţi va trebui să continuăm să ne arătăm loialitatea faţă de liderul nostru Kim Jong-Un, până la sfârşitul vieţilor noastre”, afirmă ziarul.
Publicaţia franceză Direct Matin susţine, de altfel, că locuitorii capitalei nord-coreene Phenian vor trebui să furnizeze lunar câte un kilogram de orez statului, iar agricultorii sunt deja obligaţi să doneze o parte din recoltă Armatei.
Aflată în conflict deschis cu SUA, ameninţate de Kim Jong-Un cu atacuri nucleare orbeşti acum câteva săptămâni, Coreea de Nord face faţă unor noi sancţiuni din partea ONU, după recentele sale demonstraţii militare. Dintre cele 440.000 de tone de ajutor alimentar solicitate de Coreea de Nord doar 17.600 au fost livrate.

Alte stiri din Externe

Ultima oră