Coreea de Sud are planuri pentru asasinarea lui Kim Jong Un

23 Sep 2016 | scris de Vlad Gheorghieș
Coreea de Sud are planuri pentru asasinarea lui Kim Jong Un

 

Întrebat în parlament dacă există o unitate specială, deja formată, care să îl poată elimina pe liderul nord coreean, ministrul apărării din Coreea de Sud a declarat: „Da, avem un astfel de plan”.

 

Coreea de Sud are o soluție generalăși planuiește să folosească rachete ghidate de mare precizie pentru a lovi infrastructura din zone cheie, precum și eliminarea conducerii inamice”, a adăugat oficialul de la Seul.

 

În ciuda faptului că se speculează de mult asupra existenței unor astfel de planuri, raspunsul ministrului a surprins pe multi.

 

Declarațiile oficialilor de la Seul vin în contextul tensiunilor ridicate din peninsula coreeană, după ce, luna aceasta, Coreea de Nord a efectuat cel de-al cincilea test nuclear, care, conform măsurătorilor efectuate de specialiști,a avut o putere de 10 kilotone ( echivalentul detonării a 10000 de tone de TNT).

 

Deși confruntările militare dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud au luat sfârșit odată cu semnarea armistițiului la 27 iulie 1953, cele două țări nu au semnat un tratat formal de pace, ele fiind, teoretic, încă în razboi una cu alta.

Alte stiri din Externe

Ultima oră