Coreea de Nord amenință SUA și Coreea de Sud cu un ATAC NUCLEAR preventiv

22 Aug 2016 | scris de Veronica Micu
Coreea de Nord amenință SUA și Coreea de Sud cu un ATAC NUCLEAR preventiv

Manevrele Ulchi Freedonm, care se desfășoară după un scenariu complex al unei presupuse invazii nord-coreene, au mobilizat 50.000 de militari sud-coreeni și 30.000 de militari americani.

În fiecare an, acestea provoacă o creștere a tensiunii în peninsulă, însă anul acesta crisparea între cele două Corei s-a intensificat în urma valului de dezertări din Nord, cea mai emblematică fiind a nr.2 al Ambasadei Coreii de Nord în Marea Britanie. Dezertarea diplomatului Thae Yong-Ho, aflat la post în Londra, a constituit un grav afront pentru Phenian. 

"Este foarte posibil ca Phenianul să comită atentate și provocări pentru a împiedica orice agitație internă, pentru a descuraja orice altă dezertare și pentru a crea dezordine în societatea noastră", a avertizat astăzi președinta sud-coreeană Park Geun-Hye.

Un responsabil al Ministerului sud-coreean al Unificării a presupus că Phenianul ar putea căuta să-i asasineze în Coreea de Sud pe transfugi și pe militanți care îi sunt ostili.

Șefa statului sud-coreean a afirmat că armata țării sale este în stare de alertă și "va riposta viguros" la orice acțiune ostilă.

Alte stiri din Externe

Ultima oră