Coreea de Nord a BOMBARDAT o unitate militară sud-coreeană la frontieră. Seulul a lansat un CONTRAATAC

20 Aug 2015
Coreea de Nord a BOMBARDAT o unitate militară sud-coreeană la frontieră. Seulul a lansat un CONTRAATAC
Coreea de Nord a bombardat joi o unitate a armatei sud-coreene în partea occidentală a graniţei ce divizează Peninsula Coreea, informează Agerpres. La rândul său, Coreea de Sud a tras zeci de obuze de cealaltă parte a graniţei cu Nordul, ca represalii la ceea ce pare a fi fost un atac cu rachetă lansat de Phenian, a anunţat Ministerul sud-coreean al Apărării.

„Am lansat un contraatac cu zeci de obuze cu calibrul de 155 mm. Am întărit nivelul de alertă şi supraveghem atent mişcările armatei nord-coreene”, a declarat un oficial sud-coreean.

Biroul administraţiei prezidenţiale de la Seul a anunţat că a convocat o reuniune de urgenţă a Consiliului pentru securitate naţională. 

Pentru moment nu s-a precizat unitatea sud-coreeană vizată de atacul nord-coreean.

Un reprezentant al autorităţilor locale din Yeoncheon, la aproximativ 60 de kilometri nord de Seul, a afirmat că locuitorii din mai multe sate de la graniţă au primit ordin de evacuare a locuinţelor.

Tensiunea dintre cele două Corei a crescut de la începutul lunii când o mină antipersonal a explodat în Zona Demilitarizată (DMZ) şi a rănit doi soldaţi sud-coreeni. Seulul a acuzat Nordul de plasarea acestor mine.

Schimbul de focuri de joi intervine în contextul exerciţiilor militare comune SUA-Coreea de Sud, care au început luni şi pe care Nordul le consideră drept o pregătire de război. (V.M.)

Alte stiri din Externe

Ultima oră