Copilotul sinucigas de la Germanwings s-a interesat de efectul… diureticelor!

08 Apr 2015
Copilotul sinucigas de la Germanwings s-a interesat de efectul… diureticelor!
Cotidianul german Kolner Express sustine ca Andreas Lubitz, copilotul sinucigas al zborului 4U9525 al companiei aeriene Germanwings, a studiat efectul pe care il au diureticele asupra organismului uman chiar in ajunul tragediei aviatice pe care a provocat-o in Alpii francezi.

Astfel, scenariul machiavelic al lui Andreas Lubitz se confirma pe masura ce apar noi dezvaluiri. Se stie deja ca Lubitz a efectuat o serie de cercetari pe computerul personal in legatura cu modalitatile de sinucidere si cu metode de blocare a usii cabinei pilotilor.

Potrivit anchetatorilor francezi, copilotul a accelerat coborarea pe masura ce se indrepta spre masivul din Alpii francezi. Anuntul vine sa confirme inca o data faptul ca Lubitz a actionat in mod deliberat, prabusind avionul companiei Germanwings si provocand moartea sa si a altor 149 de persoane.
De altfel, anchetatorii germani au descoperit că acesta era obsedat de metode de sinucidere. Este ceea ce reiese din analiza unei tablete descoperite la locuinţa din Dusseldorf a copilotului.

Informatia referitoare la efectul diureticelor ar putea fi chiar parte dintr-un scenariu machiavelic. Reamintim ca Patrick Sondheimer, pilotul avionului, a parasit cabina pentru ca avea nevoie sa mearga la toaleta, lasandu-l pe Andreas Lubitz la comanda. Sa-i fi strecurat Lubitz diuretic in cafea superiorului sau? Este intrebarea pe care o lanseaza jurnalistii francezi de la Kolner Express. Ar fi chiar un plan machiavelic, daca s-ar adeveri.

Intrebat miercuri dimineata in legatura cu prezenta diureticului in bautura pilotului, procurorul din Dusseldorf, Christoph Kumpa, nu a oferit un raspuns presei, precizeaza sursa citata.

Alte stiri din Externe

Ultima oră