Controvesa româno-maghiară pe tema gardului de sârmă ghimpată de la graniță continuă. Replica Declarații jignitoare la adresa României, la Budapesta

20 Sep 2015
Controvesa româno-maghiară pe tema gardului de sârmă ghimpată de la graniță continuă. Replica Declarații jignitoare la adresa României, la Budapesta
Peter Szijjarto, ministrul maghiar de externe, a reacționat la declarația lui Bogdan Aurescu de sâmbătă care se referea la ridicarea gardului de sârmă ghimpată la granița cu română-maghiară.
În cadrul unei întâlniri cu ministrul olandez de externe, Bert Koenders, ce a avut loc sâmbătă, Bogdan Aurescu calificase ridicarea gardului de sârmă ghimpată drept "un gest autist inacceptabil și în afara spiritului Uniunii Europene".

Peter Szijjarto a ținut să răspundă declarațiilor ministrului român de Externe.
"Ne-am fi așteptat la mai multă modestie din partea unui ministru de Externe al cărui premier este trimis în judecată. Ungaria este un stat cu o vechime mai mare de o mie de ani, care, de-a lungul istoriei sale, s-a apărat mereu și o va face în continuare, fie că ministrului de Externe român îi va plăcea sau nu", a declarat Szijjarto, potrivit Associated Press.

Ministerul Afacerilor Externe nu doreşte să comenteze noile declaraţii provocatoare ale ministrului de externe ungar, care continuă seria de atacuri inacceptabile la adresa oficialilor români.

Ambasadorul român la Budapesta a fost convocat, luni, la Ministerul de Externe ungar pentru consultări.

De asemenea, Zákonyi Botond, ambasadorul ungar la București, a fost convocat zilele trecute la Ministerul Român de Externe, dar a refuzat invitația.

Alte stiri din Externe

Ultima oră