Conducerea Băncii Naționale a Republicii Moldova a demisionat

21 Sep 2015
Conducerea Băncii Naționale a Republicii Moldova a demisionat
Guvernatorul BNM, Dorin Drăguţanu, a demisionat. Anunţul l-a făcut chiar el în cadrul unei conferinţe de presă. Acesta și-a prezentat demisia împreună cu întreaga conducere a Băncii Naționale, relatează publika.md.

Dorin Drăguţanu susține că și-a prezentat demisia la presiunile unor politicieni. Astăzi am prezentat demisia noastră de la conducerea Băncii Naţionale. Conform legii Băncii Naţionale sunt trei luni în care trebuie să asigurăm interimatul. Noi vom rămâne cât va fi nevoie pentru a asigura buna funcţionare. Noi suntem gata să plecăm şi mâine. Guvernarea are cu cine să ne înlocuiască”, a declarat Guvernatorul BNM.

"Facem apel politicienilor să se abţină de la noi declaraţii şi să lase BN să-şi facă treaba eficient. Este un motiv impus de presiuni făcute de unii politicieni. Ei au ales această cale murdară. Dacă nu demisionăm lăsăm ca argumentele lor să aducă prejudiciu Băncii Naţionale. Timpul va arăta ce va sta în spatele acestor atacuri", a spus Drăguţanu.

"În BNM, cei care protestează sunt manipulaţi de cei care au comis frauda la BEM. Noi nu plecăm nicăieri pentru ca o să răspundem în faţa instituţiilor abilitate. Să oferim informaţii şi explicaţii celor de la FMI cu privire la activitatea BEM ca într-un timp cât mai scurt, atât publicul cât şi policienii să înţeleagă cine a pus Banca de Economii şi celelealte două bănci pe butuci", a adăugat Drăguţanu.

"Mesajul pe care îl transmit celor care atacă BN: la un moment dat societatea va afla adevărul, dar atunci va fi prea târziu pentru explicaţii. Nu poţi să manipulezi la infinit. Odată cu demisia noastră, paravanul folosit de Banca Naţională a căzut. Vom vedea ce răspundere îşi vor asuma politicienii. Investigaţia Kroll va arată cine a furat banii şi cum. Iar Investigaţia FMI va arăta cum a funcţionat BN", a conchis oficialul.

El a adăugat că a informat reprezentantul Fondului Monetar Internațional cu privire la demisia sa și a dat asigurări că în timpul negocierilor va asigura deplina funcționalitate a BNM.

Alte stiri din Externe

Ultima oră