SUA înăspresc condițiile pentru Visa Waiver, inclusiv pentru state europene

07 Aug 2015
SUA înăspresc condițiile pentru Visa Waiver, inclusiv pentru state europene
Statele Unite au anunțat joi înăsprirea programului Visa Waiver pentru 38 de state. Între acestea se află și state europene de ai căror cetățeni au plecat să lupte cu grupuri militante în Siria și Irak, anunta New York Times.

Potrivit noilor reglementări, au fost făcute modificări în utilizarea pașapoartelor cu informații biometrice și în mărirea efectivelor de polițiști ai aerului (Federal Air Marshals) în zborurile internaționale.  Noile restricții cer de asemenea ca țările participante să folosească o bază de date internațională pentru pașapoartele pierdute și furate.

Comunitatea de informații americană a evaluat în februarie că peste 20.000 de combatanți străini, inclusiv cel puțin 3.400 de occidentali, au călătorit în regiunea Siria-Irak din 2011.

Cei mai mulți recruți occidentali dorind să devină combatanți în Siria și Irak au provenit din Belgia, Franța și Marea Britanie, potrivit Centrului Internațional pentru Studiul Radicalizării. Aceste trei țări participă la programul de eliminare a vizelor, la fel ca multe alte state europene.

Alte stiri din Externe

Ultima oră