CIA are un nou şef. Ce se va întâmpla la FBI

24 Ian 2017 | scris de Gabriela Antoniu
CIA are un nou şef. Ce se va întâmpla la FBI

Nou director al CIA, Mike Pompeo, ales pentru această funcţie de preşedintele Donald Trump, a fost confirmat de Senatul SUA. În cazul FBI, preşedintele SUA intenţionează să-l menţină în funcţie pe actualul director, James Comey, conform New York Times.

Mike Pompeo a fost congresmen republican de Kansas. În vârstă de 52 de ani a fost ales în Camera Reprezentanţilor în 2010. Absolvent al Academiei Militare West Point şi al Facultăţii de Drept de la Harvard, acesta a făcut parte din Comitetul permanent pentru Intelligence din Cameră şi este recunoscut drept un bun colaborator al vicepreşedintelui Mike Pence.

Politicianul este o figură destul de controversată, acesta fiind criticat în repetate rânduri pentru argumentele sale privind interzicerea avortului, pentru poziţia faţă de acordul nuclear pe care Obama l-a semnat cu Iranul, dar şi pentru unele afirmaţii făcute de-a lungul timpului, catalogate de mulţi drept discriminatorii, conform mediafax.ro.

În cadrul audierilor din Senat, Pompeo a enumerat Rusia, China, Iranul şi Coreea de Nord printre preocupările Statelor Unite. de asemenea, el a refuzat să accepte descoperirile în privinţa schimbărilor climatice şi a afirmat că nu va permite credinţelor sale personale faţă de căsătoriile între persoane de acelaşi sex să intervină în noul său rol.

Preşedintele Donald Trump a avut doar cuvinte de laudă pentru Mike Pompeo, în ciuda faptului că el s-a numărat printre cei care au susţinut veridicitatea unui raport secret controversat, în care se spunea că Donald Trump a întreţinut relaţii sexuale cu prostituate în Rusia şi că astfel ar fi vulnerabil unui şantaj din partea Kremlinului, relatează ştiri.tvr.ro.

Şi menţinerea actualului şef al FBI este surprinzătoare în condiţiile în care această instituţie își continuă ancheta privind eventualele legături între apropiați ai lui Trump și guvernul rus. Comey le-a spus unor agenți aflați la vârful ierarhiei FBI că Trump personal i-a cerut să rămână directorul instituției,scrie New York Times, conform agerpres.ro

Alte stiri din Externe

Ultima oră