Chișinăul a intrat în cea de-a doua saptămână de proteste. Cele mai mari din istoria post-sovietică a Republicii Moldova

16 Sep 2015
Chișinăul  a intrat în cea de-a doua saptămână de proteste. Cele mai mari din istoria post-sovietică a Republicii Moldova
Protestele anticorupție din capital Moldovei vor continua până când se vor soluționa toate revendicările, amenință demonstranții. Zecile de corturi amplasate în fața Guvernului au rămas nemișcate, în mijlocul lor fiind improvizată până și o bibliotecă. Protestatarii cer destituirea Guvernului „mafiot”. Începute la 7 septembrie, protestele din Chișinău par să se amplifice. Printre alte revendicări, demonstranții cer demisia președintelui Nicolae Timofiti, alegeri parlamentare pentru luna matie și investigarea fraudei care a dus la dispariția a 1,5 miliarde USD de la trei bănci naționale.

Demonstranții s-au lovit de lipsa de reacție din partea celor care îi conduc, ceea ce a dus la acutizarea nemulțumirilor, informează Ukraine Today.

Unul dintre protestatari a vorbit despre lipsa de răspuns din partea oficialilor guvernamentali: „Guvernul ne ignoră, deoarece acestea sunt speriați și ei știu că oamenii îi pot pune în închisoare."

La sfârșitul acestei săptămâni, peste 20.000 de oameni s-au adunat în centrul orașului să-și exprime nemulțumirea față de guvernarea din ultimii trei ani, reprezentând cel mai mare protest din istoria post-sovietică a Republicii Moldova.

 

 

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră