Chișinău. Protestatarii așteaptă un răspuns până mâine la 12

21 Ian 2016 | scris de Cristi Ionescu
Chișinău. Protestatarii așteaptă un răspuns până mâine la 12

Liderii protestatarilor de la Chișinău au ieșit de la ședința cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, și au anunțat că au obținut promisiunea acestuia ca până vineri la ora 12:00 să vină cu un răspuns la cererea protestatarilor: anularea votului pentru guvernul Pavel Filip și organizarea de alegeri anticipate, informează Jurnal.md și Agora.md.

La rândul său, Candu a spus că va transmite majorității parlamentare mesajul protestatarilor, însă a ținut să sublinieze că guvernul Filip a fost învestit legal.

"S-a pus la îndoială legitimitatea alegerii guvernului, însă eu cred că a fost învestit conform procedurilor. Guvernul a fost numit, este un lucru bun și susținut de partenerii Republicii Moldova. Este un guvern pe care-l considerăm destul de tehnocrat. Am ajuns la concluzia că vom discuta cu colegii din majoritate, vom transmite mesajul, argumentele și vom reveni în fața protestatarilor cu un nou mesaj. Au fost idei bune, de exemplu de a organiza audieri parlamentare pe subiectele care sunt de actualitate. Nu văd de ce să nu organizăm astfel de dezbateri. Cel mai important este să existe un dialog și absolut toți să acționăm în conformitate cu legea", a spus Candu.

Mii de protestatarii se află joi seara în fața Reședinței de Stat, unde continuă manifestațiile. Oamenii scandează 'Vrem anticipate!' și 'Noi suntem poporul'.

Alte stiri din Externe

Ultima oră