Cetățenii UE nu vor avea nevoie de vize pentru a vizita Regatul Unit după Brexit

17 Aug 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Cetățenii UE nu vor avea nevoie de vize pentru a vizita Regatul Unit după Brexit

Sistemul Post-Brexit va permite cetățenilor UE să intre în mod liber în Regatul Unit, dar, pentru a lucra, aceştia vor trebui să respecte noile restricții privind imigrația, relatează The Guardian.

Surse guvernamentale, citate de publicaţia britanică, au confirmat relatările potrivit cărora planurile pentru un sistem de imigrație post-Brexit, care urmează să fie publicate în cursul acestui an, ar permite cetățenilor UE să intre fără viză în Regatul Unit.

Dar aceasta nu înseamnă că cetățenii UE vor avea automat dreptul de a rămâne pe termen nelimitat în regatul Unit, au declarat joi sursele citate. Dacă doresc să lucreze în Marea Britanie, aceştia trebuie să respecte noile restricții privind migrația.

Miniștrii au spus în repetate rânduri că, deși Brexit va da guvernului puterea de a controla imigrația, aceasta nu înseamnă că o vor opri integral, ci vor continua să permită companiilor să angajeze lucrători calificați din UE.

S-a cerut ca guvernul britanic să utilizeze cote pentru a controla numărul muncitorilor calificați din UE care vin în Marea Britanie. Dar sursele au negat o asemenea solicitare, conform Times, spunând că noul sistem ar implica un număr determinat de permise de muncă eliberate pentru lucrătorii UE care vin în Marea Britanie pentru a lucra în anumite sectoare economice.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră