Celebrarea Valentine's Day, interzisă la Islamabad

13 Feb 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Celebrarea Valentine's Day, interzisă la Islamabad

Un judecător pakistanez a interzis luni sărbătorirea Zilei Îndrăgostiţilor la Islamabad, susţinând că Valentine's Day contravine învăţăturilor islamice, relatează USA Today,

Judecătorul a luat decizia în baza unei petiţii care cerea interzicerea celebrării în public a Zilei Îndrăgostiţilor, a declarat Niaz Saleh, reprezentant al instanţei. El a mai spus că ordinul va fi trimis autorităţii de reglementare în media pentru a se asigura că promoţiile de Valentine's Day nu vor apărea în presa tipărită sau electronică.

Interdicţia se aplică numai în capitala pakistaneză, deoarece înalta curte nu are jurisdicţie şi în afara oraşului. Autoritatea de reglementare a transmis o declaraţie tuturor instituţiilor media în care li se cere să nu publice sau să transmită ceva care ar putea să promoveze Valentine's Day.

Nici un eveniment nu va fi organizat la nivel oficial, în nici un loc public, se mai arată în declaraţia care citează ordinul instanţei. Luni seară, guvernul a transmis un ordin poliţiei locale pentru a pune în aplicare ordinul instanţei. Şi anul trecut, Islamabadul s-a confruntat cu un ordin similar.

Partidele islamiste şi de dreapta din Pakistan consideră Valentine's Day o sărbătoare vulgară, importată din Occident. Ziua Îndrăgostiţilor a devenit populară în Orientul Mijlociu şi în Pakistan în ultimii ani. 

Deşi unele ţări musulmane precum Arabia Saudită încearcă să suprime această sărbătoare prin mobilizarea pe 14 februarie a poliţiei religioase şi confiscarea din magazine şi florării a tot ce este de culoare roşie, Ziua Îndrăgostiţilor se sărbătoreşte totuşi în alte locuri, precum Dubai.  

Alte stiri din Externe

Ultima oră