UPDATE. Cel mai mare exerciţiu militar bielo-rus se lasă cu răniţi (VIDEO)

19 Sep 2017 | scris de Gabriela Antoniu
UPDATE. Cel mai mare exerciţiu militar bielo-rus se lasă cu răniţi (VIDEO)

Incident soldat cu răniţi în timpul "Zapad-2017", cel mai mare exerciţiu militar de la sfârşitul Războiul Rece al forţelor ruse.  Pe poligonul Lujski de lângă St. Petersburg, un elicopter Ka-52 a lansat din „eroare” o racheta „aer-sol” care a lovit o zona în care se afla public spectator invitat, susţin surse citate de site-ul 66.ru, conform paginaderusia.ro.

Mai multe elicoptere efectuau un zbor in cadrul exercitiului Zapad-2017, când „ceva a scurtcircuitat”, susţin sursele citate. Ca urmare, o racheta a lovit solul în apropiere de mulțimea adunată la „spectacol”, distrugând cel puțin două mașini.

 

 

Din cauza fragmentelor împrăștiate, doi oameni au fost răniți grav, victimele fiind spitalizate. Incidentul a avut loc luni, dar până marţi mass-media de stat din Rusia a evitat subiectul.

Tot luni, 18 septembrie, la acelaşi poligon a fost prezent şi a urmărit exerciţiul militar și președintele rus, Vladimir Putin. Conform presei neoficiale, cel mai probabil, incidentul a avut loc cu puțin timp înainte de sosirea lui Putin.

Ministerul rus al Apărării declară însă că imaginile publicate sunt o provocare. Ministerul Apărării insistă pe faptul că la manevrele Zapad 2017 nu a avut loc niciun incident, iar imaginile publicate au fost filmate "în alt loc și în altă perioadă".

Alte stiri din Externe

Ultima oră