Doina, CEL MAI MARE CIMITIR din Europa! ORAȘUL MORȚILOR are 2 milioane de metri pătrați și peste 600.000 de morminte (VIDEO)

01 Feb 2016 | scris de Veronica M. Florentina
Doina, CEL MAI MARE CIMITIR din Europa! ORAȘUL MORȚILOR are 2 milioane de metri pătrați și peste 600.000 de morminte (VIDEO)

Cimitirul Doina se află în Chișinău, a fost fondat în 1966, are o suprafață de peste 2 milioane de metri pătrați și găzduiește peste 300.000 de morminte, printre care 600 de cavouri.

Potrivit tabloidului britanic, cimitirul este împărţit în cartierul vechi şi cel nou și are 266 de sectoare.

"O mare parte din suprafaţa cimitirului adăposteşte osemintele militarilor germani. Unele din pietrele funerare care pot fi văzute în cimitir afişează numele persoanelor decedate a căror corpuri au fost transferate în alte cimitire. Considerat una din obiectivele turistice de top din capitala Moldovei, cimitirul poate fi descris prin rânduri de cruci de fier, coroane de flori colorate şi tablorui pictate pe pietre funerare", scrie Daily Mail.

În 2010, HBO Romania a realizat documentarul "Digging For Life", în care este prezentată viaţa groparilor care lucrează, dar şi locuiesc aici.

Groparii lucrează peste 10 ore pe zi, fie că e iarnă şi pământul îngheţat, fie că e vară şi mor de cald. Nu sunt superstiţioşi, ei ştiu prea bine că "de oamenii morţi nu trebuie să-ţi fie frică".

Alte stiri din Externe

Ultima oră