Cel mai bătrân refugiat din Germania este un afgan în vârstă de 110 ani, surd şi orb (VIDEO)

01 Oct 2015
Cel mai bătrân refugiat din Germania este un afgan în vârstă de 110 ani, surd şi orb (VIDEO)
Cel mai bătrân refugiat din Germania are 110 ani, este surd şi orb şi a ajuns marţi în Bavaria, după ce a fugit din Afganistan, scrie publicația franceză Le Figaro.
 
Miercuri, poliția germană a confirmat informaţiile prezentate de postul de radio Bayerische Rundfunk, potrivit cărora o familie de patru generaţii a sosit la Passau. 
 
Jurnaliștii de la postul german de radio au relatat că bărbatul în vârstă de 110 ani ar fi traversat miile de kilometri care separă Afganistanul de Germania împreună cu fiica sa, care are 60 de ani, şi alţi nouă membri ai familiei. 
 
Familia a decis să părăsească provincia afgană Baghlan după moartea a trei dintre fiii bătrânului, asasinaţi de talibani.
 
280.000 de refugiați au sosit în Germania în luna septembrie
 
Numărul migranților sosiți în Germania în cursul lunii septembrie se cifrează între 270.000 și 280.000, depășind numărul înregistrat în întregul an 2014, a anunțat ieri ministrul de interne al landului Bavaria, Joachim Herrmann.
 
"Este o realitate că, potrivit datelor actuale, trebuie să plecăm de la principiul că în septembrie 2015 între 270.000 și 280.000 de refugiați au sosit în Germania. Este mai mult decât totalul pentru întregul an 2014", a spus Herrmann, în fața parlamentului Bavariei, landul pe unde intră în Germania majoritatea migranților. 
 
Germania se așteaptă la sosirea a până la un milion de migranți în acest an, o cifră record care pune la încercare capacitățile de primire ale țării și provoacă nemulțumire în rândul familiei politice conservatoare a cancelarului Angela Merkel. 
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră