Cei mai căutaţi infractori vor primi cărţi Poştale de la Europol

04 Aug 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Cei mai căutaţi infractori vor primi cărţi Poştale de la Europol

Forțele de poliție europene au început să trimită în această vară cărţi poştale cu mesajul "dorim să fii aici", în încercarea de a-i găsi pe cei mai căutaţi 21 de infractori de pe continent, relatează france24.com.

"Dragă Artur, cartofii belgieni sunt cei mai buni și știm că le dor de tine. Întoarce-te pentru a te bucura cu ei- vom avea o surpriză plăcută pentru tine", se arată într-o o carte poștală a poliției belgiene.

Completat cu un desen animat al Manneken Pis, o porţie de cartofi prăjiți și un pahar de bere, ilustrata se adresează fugarului Artur Nawrocki, condamnat pentru trafic de droguri de un tribunal din Bruxelles în 2014.

Campania de vară a agenției europene de poliție, Europol, a fost prezentată vineri, ca parte a inițiativei sale continue de a-i vâna pe cei mai căutați infractori din Europa.

"Cher Farouk, trebuie să știți că viața este cea mai bună în Franța. Sperăm sa vă întoarceşi curând la noi", scrie pe o carte poştală a poliției franceză, adăugând în franceză " Ne e dor de tine!"

În imagine este Turnul Eiffel, un bărbat în tricou cu dungi şi o eșarfă de gât , o baghetă lângă un croissant și o sticlă de vin roșu și este destinată lui Farouk Hachi.

El a fost condamnat în absență în 2009, la 20 de ani de închisoare pentru mai multe jafuri armate violente în bănci, și se presupune că a trăit în Franța, Belgia și Olanda.

În spatele campaniei umoristice, stă însă un motiv serios: să-i determine pe oameni să acceseze pe site-ul web al Europol, în speranța că vor ajuta la prinderea unor infractori condamnaţi pentru crime grave, violente sau infracțiuni sexuale.

"Dacă majoritatea dintre noi se bucură de o vacanţă de vară binemeritată, infractorii nu au timp liber", a afirmat Europol într-o declarație. "Destinațiile de vacanță s-au dovedit a fi ascunzişuri populare pentru infractorii daţi în urmărire."

De la lansarea listei "celor mai căutaţi" pe www.eumostwanted.eu în ianuarie 2016, au fost găsite și arestate în total 36 de persoane - 11 dintre acestea fiind rezultatul direct al informațiilor transmise Europol.

După o campanie similară, trei persoane au fost arestate, una dintre acestea fiind un britanic, recunoscut ca lucrând într-un bar din Amsterdam, a declarat Tine Hollevoet pentru AFP. "Două zile mai târziu a fost arestat", a spus ea. "Și exact asta vrem cu această campanie."

Chiar și criminali le place să meargă în vacanță unde "viața este bună ... vreme bună, plaje, mâncare bună", a adăugat ea.

Și, deși nu există statistici, țări precum Spania, Turcia și Italia s-au dovedit în trecut a fi cele mai populare ascunzişuri pentru fugari.

Alte stiri din Externe

Ultima oră