CE RUȘINE! Examen de curs: lumânări, studenți goi, profesorul, dezbrăcat! (VIDEO)

12 Mai 2015
CE RUȘINE! Examen de curs: lumânări, studenți goi, profesorul, dezbrăcat! (VIDEO)
Într-o sală luminată doar de lumânări, studenții s-au dezbrăcat de haine și sub supravegherea unui profesor la fel de despuiat au susținut examenul final al unui curs de artă vizuală. S-a lăsat cu ultragierea cel puțin a unei mame.

La finalul cursului de artă vizuală al University of California din San Diego, studenții au fost încurajați să participe la examen complet dezbrăcați pentru a-și expune astfel "fragilitatea și vulnerabilitatea propriei ființe".
Profesorul care ține acest curs de mai bine de zece ani, Ricardo Dominguez, s-a prezentat la rândul său la examen complet dezbrăcat.

"Toată această întâmplare nu este altceva decât un lucru pervers. Rușine profesorului și universității care a permis așa ceva. E complet greșit, mi se face rău când mă gândesc la faptul că fiica mea va fi nevoită să poarte cu sine această traumă pentru tot restul vieții sale", a declarat mama unei studente, după ce a aflat de modul în care a decurs examenul.

"Cursul se concentrează pe istoria artei corporale și a modulului de raportare la ego și la subiectivitatea fiecăruia dintre noi. La finalul acestui curs, studenții au performat dezbrăcați un act artistic în fața grupului. Ideea a fost să vorbească, să gesticuleze sau să creeze o senzație care să spună "cine sunt eu, mai mult decât cum mă percepi. E unul dintre lucrurile normale în arta corporală. Totul a fost sub control, examenul a avut loc într-o sală întunecată, iluminată doar de lumânări. Dacă s-au simțit stingheri de postura nudității, n-ar fi trebuit să aplice pentru acest curs de artă", a declarat titularul cursului, profesorul Dominguez.



Alte stiri din Externe

Ultima oră