Caz șocant: Embrion uman, descoperit în creierul unei femei! (VIDEO)

23 Apr 2015
Caz șocant: Embrion uman, descoperit în creierul unei femei! (VIDEO)
Yamini Karanam, o tânără din Indiana, a fost supusă unei intervenții chirurgicale pentru a i se îndepărta din creier un ...embrion uman! Potrivit medicilor, a fost vorba despre sora geamănă a lui Yamnini, care nu s-a dezvoltat normal și care și-a găsit loc în cutia craniană a tinerei.

Studenta la medicină, în vârstă de 26 de ani, s-a prezentat la medic în luna septembrie 2014, după ce începuse să aibă probleme în conversație, înțelegere și citire.

Astfel că, în urma analizelor, medicii au ajuns la concluzia este vorba despre o tumoră și că pacienta trebuie operată.

Chirurgii au făcut o incizie de aproape 3 centimetri în creier pentru ca endoscopul să pătrundă până la locul intervenției și nu mică a fost surpriza în momentul în care, în loc de o tumora canceroasă, au descoperit un teratom, adică un embrion geamăn.

După ce și-a revenit din operație, iar medicii i-au arătat ce au găsit, Yamini a spus, mai în glumă, mai în serios, că se simte bine după ce "diabolica" soră geamănă care a "torturat-o în ultimii 26 de ani" a fost îndepărtată.

Medicul Hrayr Shahinian, din cadrul Institutului Skullbase din Los Angeles, care a realizat intervenția chirugicală, a declarat pentru postul de televiziune NBC că acest teratom a fost al doilea pe care l-a întâlnit în cele peste 7.000 - 8.000 de tumori cerebrale pe care le-a îndepărtat.

Shahinian a precizat că tehnica folosită pentru îndepărtarea teratomului îi aparține și este minim invazivă.

"Vrem să intrăm și să ieșim din creier fără ca el să știe că am fost acolo, în asta constând, până la urmă, frumusețea acestei tehnici", a mai spus specialistul.

Medicii se așteaptă ca Yamini Karanam să se recupereze complet în mai puțin de trei săptămâni. (V.M.)

Alte stiri din Externe

Ultima oră