Caz medical EXTREM DE RAR. O femeie a născut gemeni care au TAȚI DIFERIȚI. Cum a fost posibil

09 Mai 2015
Caz medical EXTREM DE RAR. O femeie a născut gemeni care au TAȚI DIFERIȚI. Cum a fost posibil
O mamă a dat naștere la o pereche sănătoasă de gemeni, dar mare i-a fost surprinza să afle că gemenii avea tați diferiți. Pentru că unul dintre tații copiilor a cerut un test de paternitate, femeia s-a dus la medic pentru a-i face pe plac. Însă surpriză majoră. Bărbatul era tată unuia dintre copii, dar nu și celui de-al doilea.

Pentru că femeia avusese rapoarte sexuale cu doi bărbați în aceeași săptămână, l-a contactat pe cel de-al doilea bărbat cu care se culcase și i-a spus că este posibil ca el să fie tatăl celui de-al doilea copil. Evident, reticent, bărbatul a fost de acord cu testul de paternitate, iar rezultatul a fost cel pe care îl bănuia femeia. Era tatăl celui de-al doilea copil.

Cazul incredibil a fost dezvăluit opiniei publice după ce tatăl unuia dintre copii a refuzat să plătească pensie alimentară, așa că mama l-a dat în judecată pentru a obține o decizie a instanței în acest sens.

Judecătorul a fost și el foarte contrariat, însă dovezile medicale nu au lăsat loc de interpretare. "Pare medical imposibil, dar o femeie poate da naștere la gemeni cu doi tați, atunci când ea face sex cu doi bărbați diferiți, în aceeași săptămână. Cazul apare atunci cand o femeie elibereaza două ovule în timpul ciclului menstrual, acestea fiind fertilizate separat de cei doi parteneri", se arată în raportul medical.

Este de asemenea posibil ca o femeie sa dea nastere la gemeni care au fost concepuți săptămâni sau chiar la luni distanță, dacă organismul femeii continuă ovulatia chiar și după ce ea a devenit insarcinata, într-un proces numit "superfetație".

Se pare că superfetația este comună la unele specii de animale, dar este extrem de rară la om.

Alte stiri din Externe

Ultima oră