Cât îi costă pe americani naveta lui Trump de la Casa Albă la Palm Beach

29 Mar 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Cât îi costă pe americani naveta lui Trump de la Casa Albă la Palm Beach

Congresmeni de Florida îi cer președintelui american Donald Trump să ramburseze costurile generate la nivel local prin transferul permanent de operațiuni de la Casa Albă la reședința sa Mar-a-Lago din Palm Beach.

"Pierderile totale înregistrate de micile companii se ridică până în acest moment la suma stupefiantă de 720.000 de dolari" (667.000 de euro), după cinci weekend-uri petrecute în sud-estul SUA de către președinte de la preluarea funcției în ianuarie, conform unei scrisori trimise lui Trump de membri democrați de Florida ai Camerei Reprezentanților și din care AFP a obținut marți o copie, relatează agerpres.ro.

Comitatul Palm Beach estimează că aceste vizite prezidențiale frecvente ar putea atrage un cost anual cuprins între 3,3 și 5,8 milioane de dolari, conform acestei scrisori trimise săptămâna trecută. Numai pentru pompieri cheltuielile suplimentare se ridică deja la 1,7 milioane de dolari, se mai arată în scrisoarea semnată de democrații Lois Frankel, Alcee Hastings și Ted Deutch.

Dacă guvernul federal nu va garanta compensații pentru comitat, "cerem respectuos să vă reduceți vizitele până când această chestiune va fi rezolvată în termeni favorabili pentru regiunea noastră", scriu semnatarii.

Ei i-au sugerat preşedintelui SUA că pentru limitarea cheltuielilor ar putea merge la Camp David, reședința prezidențială situată în Maryland, în nord-estul SUA.

Vizitele lui Trump implică închiderea spațiului aerian local și a anumitor rute, precum și desfășurarea de servicii speciale și gestionarea manifestațiilor pro sau contra președintelui. 

Șefa comitatului Palm Beach, Paulette Burdick, cere de două luni guvernului federal, alături de alți responsabili locali, rambursarea costurilor suplimentare cauzate de vizitele lui Trump, dar nu a primit încă niciun răspuns. Printre costuri se numără și generate  de restricțiile aeriene impuse de serviciile de informații aeroportului local din Lantana, care oprește la sol 200 de avioane în fiecare din zilele petrecute de Trump la Mar-a-Lago.

Stellar Aviation, compania care gestionează acest mici aeroport, a pierdut până acum 170.000 de dolari. De asemenea, școlile de aviație locale au pierdut 14.000 de dolari pentru fiecare weekend petrecut de președinte în oraș, nota de plată ridicându-se până acum la 70.000 de dolari.

Alte stiri din Externe

Ultima oră