Cartea care scoate din minţi Administraţia Trump

05 Ian 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Cartea care scoate din minţi Administraţia Trump

O carte controversată despre Administrația Trump și campania electorală din 2016 a iscat un uriaș scandal peste Ocean. Ea va fi pusă în vânzare, în ciuda eforturilor avocaților lui Donald Trump de a opri publicarea ei.

Cartea, intitulată "Fire and Fury: Inside the Trump White House", scrisă de Michael Wolff, conține anecdote neverosimile, însă veridicitatea informațiilor și credibilitatea autorului sunt puse la îndoială.

Mai multe fragmente din carte au ajuns în presă și au iscat un conflict între președinte și fostul său consilier, Steve Bannon. Acesta din urmă este acum luat în vizor de avocații Casei Albe, pentru încălcarea confidențialității și defăimarea președintelui.

De altfel, preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, spune că fostul său strateg-șef și-a pierdut mințile după ce a fost concediat de la Casa Albă. Reacția președintelui american vine după ce Steve Bannon a catalogat întâlnirea din 2016 a fiului și a ginerelui lui Trump cu un grup de ruși drept "trădătoare" și "nepatriotică".

Steve Bannon, unul dintre arhitecții alegerii lui Trump și fostul său consilier principal, a devenit peste noapte un dușman al președintelui. 

Sarah Sanders, purtătoare de cuvânt a Casei Albe, a declarat că aceasta "este o acuzaţie ridicolă despre care sunt sigură că am mai vorbit de multe ori până acum."

"Acest nou conflict cu fostul strateg Steve Bannon poate crea tensiuni cu baza electorală a preşedintelui. Steve Bannon chiar l-a ajutat şi a fost legătura cu mulţi alegători furioşi şi care nu se simţeau reprezentaţi", a declarat Josh Lederman, jurnlist Associated Press.

Confesiunile lui Bannon se bazează pe mai mult de 200 de interviuri și conține multe afirmații explozive. Printre acestea, faptul că echipa de campanie a lui Trump a fost șocată de victoria în alegeri și Melania Trump a plâns la aflarea veștii, că Donald Trump a fost furios când vedetele de primă mână au refuzat să participe la inaugurarea sa și că nu-i place să locuiască la Casa Albă.

Mai mult, Michael Wolff a declarat că toți cei intervievați sunt în acord sută la sută că Donald Trump nu este pregătit să fie președinte.

Nu toți îl văd, însă, cu ochi buni pe Wolff, jurnalist în vârstă de 64 de ani și care scrie pentru New York Magazine și Vanity Fair și este autorul unei biografii a mogulului media Robert Murdoch.

The Washington Post îl descrie drept provocator și afirmă că nu puține dintre articolele sale au ridicat semne de întrebare.

Iată trei fragmente din carte care descriu haosul de la Casa Albă în mandatul lui Trump:
Donald Trump Didn’t Want to Be President
How Donald Trump's White House team handles his giant ego
"You Can’t Make This S--- Up": My Year Inside Trump's Insane White House

Alte stiri din Externe

Ultima oră