Carnaj în Arabia Saudită. Zeci de morți în urma unui atentat la o moschee din estul țării

22 Mai 2015
Carnaj în Arabia Saudită. Zeci de morți în urma unui atentat la o moschee din estul țării
Cel puțin 30 de oameni au murit în urma unei puternice explozii care a avut loc vineri în moscheea imamului Ali din localitatea Al Kadih, provincia Qatif, din estul Arabiei Saudite, relatează france24.com.
Oficial, niciun bilanț al atacului comis de un terorist sinuciga; nu a fost difuzat de autorități, ci doar de martori oculari. Atacul nu a fost deocamdată revendicat, potrivit ministrului de Interne.

Numărul victimelor ar putea crește, în condițiile în care la rugăciunea de vineri au participat circa 150 de oameni, afirmă sursele citate.

Agenția de presă publică din Arabia Saudită a confirmat că a avut loc o explozie la o moschee din estul țării. În fotografii postate pe internet sunt înfățișate victime pline de sânge care sunt transportate cu ajutorul tărgilor.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, citat de agenția oficială SPA, a adăugat că a fost deschisă o anchetă imediat după producerea exploziei și a promis că va oferi detalii ulterior.

Spitalul din Qatif a lansat apeluri pentru donarea de sânge, chemând la muncă personalul care era în concediu sau avea zi liberă, lăsând să se înțeleagă, din aceasta, că numărul victimelor este mai mare decât cel anunțat pentru moment. (M.C)



Alte stiri din Externe

Ultima oră