Când îți dorești, chiar poți! Cum a reușit un homeless să fie admis la Cambridge

14 Aug 2015
Când îți dorești, chiar poți! Cum a reușit un homeless să fie admis la Cambridge
Jacob Lewis, un tânăr în vârstă de 22 de ani, fără bani, rămas fără locuință, după discuții în contradictoriu cu părinții săi, a reușit să treacă de examenele de admitere la Facultatea de Drept a prestigioasei Universități Cambridge. Și nu oricum, ci cu note maxime la cele patru examene pe care le-a susținut!

Viața nu a fost deloc ușoară pentru tânărul care a ținut din tot sufletul să-și continue studiile și să-și ofere un viitor mai bun decât cel care părea a-i fi predestinat.
Rămas fără locuință, după o ceartă cu părinții, el și-a pierdut și slujba pe care o avea la un club de noapte, după ce și-a permis să ceară angajatorului un concediu de studii.
În acest moment au intervenit niște oameni cu suflet de la colegiul la care studia și care i-au oferit o bursă, ba chiar i-au mai închiriat câte o cameră de hotel, atunci când nu găsea vreun prieten care să-l primească peste noapte.

"A fost o luptă grea. La începutul acestui an mi-am pierdut și locul de muncă ce-mi permitea să mă întrețin pe durata studiilor. Aproape că nu mi-am mai permis nici să mănânc.
Făceam naveta, trei sferturi de oră, până la biblioteca colegiului, unicul loc în care puteam să învăț pentru examene. Acolo îmi petreceam peste 12 ore pe zi.
Sunt extrem de recunoscător colegiului pentru tot ceea ce a făcut pentru mine. Sunt primul din familia mea care ajunge să studieze la universitate. A fost o grea încercare, dar a meritat.

Sunt absolut încântat de rezultatele obținute și sper ca exemplul meu să fie urmat și de alți studenți galezi, cărora le-am demonstrat că abnegația și munca susținută îți pot transforma visele în realitate. Nu am niciun plan privind cariera mea, după ce voi absolvi Cambridge-ul, dar pot să fac o promisiune, că voi încerca să fac o lume mai bună și mai dreaptă", a declarat Lewis jurnaliștilor britanici care l-au intervievat.

Alte stiri din Externe

Ultima oră