Cancelarul Austriei vrea pedepsirea ţărilor care nu acceptă refugiaţi

13 Sep 2015
Cancelarul Austriei vrea pedepsirea ţărilor care nu acceptă refugiaţi
Cancelarul Austriei, Werner Faymann, stârneşte comentarii şi indignare, din cauza unei declaraţii făcute în cadrul unui interviu acordat revistei germane Der Spiegel.

Potrivit acestuia, statele europene, în special cele din Estul continentului, care sunt reticente la primirea de refugiaţi, ar trebui să fie tăiate de la accesul la fonduri structurale.

“Pentru a face față afluxului de refugiați avem nevoie de sancțiuni împotriva celor care nu dau dovadă de solidaritate”, a spus Werner Faymann. El a explicat, în acest context, că fără impunerea de cote de refugiaţi statelor membre nimic nu poate funcţiona în această chestiune a refugiaţilor.

Acesta a criticat în special Ungaria, comparând tratamentul la care sunt supuși migranții care traversează Ungaria cu ceea ce se întâmpla în perioada nazistă. „Să-i înghesuieşti pe refugiați în trenuri cu speranța că-i duci cât mai departe trezește amintiri din perioada cea mai sumbră a continentului nostru”, a declarat Faymann.

„Viktor Orban acționează într-un mod iresponsabil, când face din toți (acești refugiați) imigranți economici”, a acuzat cancelarul austriac. 

Budapesta a reacţionat imediat, cu indignare. Ambasadorul austriac a fost convocat luni la Ministerul ungar de Externe, pentru a da explicaţii în legătură cu afirmaţiile cancelarului austriac.

”Declarațiile cancelarului austriac sunt nedemne pentru un lider european în secolul XXI'”, a declarat sâmbătă seară ministrul de Externe ungar, Peter Szijjarto, citat de agerpres.ro. El a estimat că Werner Faymann duce o „campanie malițioasă de atacuri false” la adresa Ungariei, criticile lui Faymann fiind complet nefondate. (I.D)

Alte stiri din Externe

Ultima oră