Campanie - Alege un deputat și roagă-te pentru el! Cum ar fi în România...

20 Iul 2017
Campanie - Alege un deputat și roagă-te pentru el! Cum ar fi în România...

"Alege un deputat și roagă-te pentru el", o campanie propusă de un săptămânal catolic polonez, menită să calmeze spiritele în societate după o dezbatere violentă pe tema reformei în justiție.

În noaptea de marţi spre miercuri, Parlamentul polonez, care se pregătea să adopte o reformă controversată a Curţii Supreme, şi-a întrerupt şedinţa, după un discurs virulent al liderului partidului conservator PiS, Jaroslaw Kaczynski.

Acesta a fost furios că deputaţii de opoziţie au folosit în repetate rânduri numele fratelui său geamăn, fostul preşedinte Lech Kacrzynski, mort într-un accident aviatic în 2010. Liderul PiS i-a acuzat că l-au „distrus, asasinat”.

Cititorii săptămânalului propun cititorilor să-și aleagă un deputat și să se roage pentru el.

"Demarăm acţiunea noastră de rugăciune pentru parlamentari. Dă click, dacă participi la ea. Îţi vom aloca unul dintre cei 460 de deputaţi din Parlamentul polonez. Rugaţi-vă pentru el şi lăsaţi-L pe Dumnezeu să acţioneze şi să schimbe faţa Pământului. Acest Pământ”, sugerează publicaţia Gosc Niedzielny citând un fragment dintr-un discurs al fostului Papă polonez Ioan Paul al II-lea.

"După ce s-a întâmplat ieri, am constatat că presiunea creşte prea mult în ambele tabere ale scenei politice, iar acesta este momentul pentru a încerca reducerea ei”, a declarat un jurnalist al site-ului Jaroslaw Dudala.

El a subliniat că cititorii trebuie să se roage pentru deputatul care le-a fost alocat indiferent de culoarea politică. În numai câteva ore, aproximativ 2.000 de utilizatori de internet s-au înscris în campanie.

Nu știm dacă metoda ar fi viabilă și în România, în primul rând fiindcă noi suntem mai catolici decât Papa, și în cel de-al doilea, pentru că este o acțiune fără o finalitate concretă. De aceea, am putea propune ca temă de campanie direct aplicată pentru țara noastră următorul îndemn: "Alege un parlamentar și gândește pentru el!",

Alte stiri din Externe

Ultima oră