Cali-exit: Los Angeles şi San Francisco se rup de California. "Statul e guvernat de tiranie!"

18 Ian 2018 | scris de Gabriela Antoniu
Cali-exit: Los Angeles şi San Francisco se rup de California. "Statul e guvernat de tiranie!"

Fondatorii "Noii Californii" au declarat independența acesteia față de restul statului californian. Ei vor să rupă zonele de coastă din San Francisco și Los Angeles, acestea urmând să devină cel de-al 51-lea stat al SUA, relatează metro.co.uk.

Joi, oficialii aşa numitei campanii de ieșire din California,"Cali-exit", au făcut acest pas neobișnuit pentru a marca brandul New California independent. " În prezent, statul California e guvernt de tiranie. Prin urmare, responsabilitatea, datoria oamenilor care suferă de un lung şir de abuzuri și uzurpări din partea unui guvern tiranic, trebuie să-l abolească și să facă un nou guvern cu poporul și pentru popor, sub protecţia lui Dumnezeu", a declarat un purtător de cuvânt al miscării de separare.

Cu toate acestea, declararea independenţei este prematură. O astfel de separare trebuie votată și aprobată de Congres, care nu a luat în discuţie acest subiect. Independența reală este însă o bătălie lungă. Dar legea ar permite înfiinţarea noului stat? Da, dar cu anumite condiţii.

Funcționarii citează articolul IV secțiunea 3 din Constituția SUA: "Statele noi pot fi admise de Congres în Uniune; dar nu pot fi formate sau construite în cadrul jurisdicției oricărui alt stat; niciun alt stat  nupoate fi format prin joncțiunea a două sau mai multe state sau părți ale statelor, fără consimțământul legiuitorilor statelor în cauză, precum și al Congresului ".

Alte stiri din Externe

Ultima oră