Un tren a deraiat şi a explodat în Bulgaria. Cel puţin patru persoane au murit

10 Dec 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Un tren a deraiat şi a explodat în Bulgaria. Cel puţin patru persoane au murit

Cel puţin patru persoane au murit în urma exploziei unui tren care transporta cisterne de gaz şi care a deraiat sâmbătă în gara din Hitrino, din nord-estul Bulgariei, anunţă presa bulgară.

Un număr de 20 de locuinţe au fost grav afectate de explozie,unele fiind distruse, inclusiv gara. Totodată, explozia a provocat un incendiu puternic.

„Nu ne aşteptăm la un al doilea suflu al exploziei, dar am decis totuşi să evacuăm toţi locuitorii”, a declarat Nikolai Nikolov, reprezentant al echipelor de apărare civilă ale poliţiei. Circa 150 de pompieri intervin pentru stingerea focului şi căutarea de supravieţuitori.Trenul transporta 20 de cisterne de gaz propilen şi patru cisterne de propan-butan.

Toate ambulanţele din apropiere, din localităţile Razgrad, Şumen şi Targovişte au fost trimise la faţa locului.

harta

Trenul a deraiat la intrarea în gara din Hitrino, ultimele două vagoane-cisternă ale sale, care erau goale, agăţând o linie de înaltă tensiune, a anunţat Asia Iordanova, purtător de cuvânt al poliţiei regionale din Şumen.

Explozia s-a produs la ora 05.37 în această localitate situată la 100 de kilometri de Varna, principalul port bulgar la Marea Neagră.

Alte stiri din Externe

Ultima oră