Bulgaria transmite condoleanţe României

01 Noi 2015
Bulgaria transmite condoleanţe României
Preşedintele bulgar, Rosen Plevneliev, i-a transmis omologului său român, Klaus Iohannis, că este întristat de tragedia de la clubul Colectiv şi nu poate exprima în cuvinte regretul şi compasiunea faţă de pierderea tragică a unor vieţi tinere. Plevneliev a amintit că un incident similar s-a petrecut în Bulgaria în decembrie 2001, când şapte adolescenţi au murit în urma unei busculade, în faţa unui club din Sofia.

Preşedintele bulgar şi-a exprimat solidaritatea cu poporul român şi speranţa că circumstanţele acestei tragedii vor fi stabilite în curând, scrie novinite.bg.

El le-a transmis însănătoşire grabnică celor răniţi şi a dat asigurări că Bulgaria este în doliu alături de poporul român şi comemorează victimele alături de statul vecin.

La rândul său, premierul bulgar, Boiko Borisov, i-a transmis omologului său român, Victor Ponta, un mesaj de condoleanţe.

Vineri seară, 29 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte aproximativ 200 au fost rănite în urma unui incendiu izbucnit în Clubul Colectiv din centrul Capitalei, în timpul unui concert. În prezent, peste 140 de persoane sunt internate în 12 spitale din Bucureşti.

Guvernul a decis instituirea a trei zile de doliu naţional, începând de sâmbătă, 31 octombrie.





Alte stiri din Externe

Ultima oră