Dilma Rousseff a autorizat armata să doboare orice avion "ostil" care survolează Brazilia!

12 Mai 2016 | scris de Veronica Micu
Dilma Rousseff a autorizat armata să doboare orice avion

Prevederea apare în regulamentele militare, însă a fost nevoie de un decret semnat de președintelui statului, Dilma Rousseff, pentru activarea clauzei.

O astfel de măsură a mai fost luată în Brazilia în timpul organizării Cupei Confederațiilor (2013) și a Cupei Mondiale se fotbal din 2014.

Începând cu anul 2004, Forțele Aeriene din Brazilia a fost autorizate să doboare avioane la frontieră, dacă acestea sunt suspectate de trafic de droguri sau dacă nu răspund la contactul radio.

Rivaldo: ”Nu veniți la jocurile Olimpice de la Rio! Riscați să fiți uciși!”

În urmă cu trei zile, Rivaldo a transims un mesaj surprinzător întregii lumi. Îndurerat de uciderea unei adolescente de 17 ani, Rivaldo i-a "sfătuit" pe cei care-și doresc să vină la Jocurile Olimpice de la Rio să stea acasă.

”În această dimineață câțiva bandiți au omorât o fată de 17 ani. Astfel de lucruri se întâmplă mereu în Brazilia. Vă sfătuiesc pe toți ce care doriți să vizitați Brazilia sau să veniți în timpul Jocurilor Olimpice de la Rio, să stați acasă. Aici riscați să fiți uciși. Să nu mai vorbesc de spitalele publice care nu vă pot garanta o îngrijire adecvată. Numai Dumnezeu mai poate salva Brazilia.” a spus Rivaldo, într-o postare pe contul său oficial de Instagram.

Alte stiri din Externe

Ultima oră