Cel mai bun şef din lume este un miliardar chinez. A invitat 6.400 de angajaţi în vacanţă la Nisa

09 Mai 2015
Cel mai bun şef din lume este un miliardar chinez. A invitat 6.400 de angajaţi în vacanţă la Nisa
La invitaţia foarte bogatului lor patron, 6.400 de salariaţi ai unei companii chineze au debarcat la Nisa, în Franţa, pentru două zile, pentru a sărbători 20 de ani de la înfiinţarea firmei. Li Jinyuan este al 24-lea ca ordin de bogăţie în China, şi preşedintele unui imperiu prezent în 110 ţări.

În vârstă de 57 de ani, Li Jinyuan s-a născut la Cangzhou, în nord-estul Chinei. El a obţinut un master de business administration la Universitatea din Nankai, scrie Nice Matin.

În 2010, a fost catalogat drept întreprinzătorul cel mai filantrop al anului.

Dar imaginea sa nu este chiar idilică. Potrivit unui jurnalist chinez, specialist în bogătaşii ţării, acesta „se comportă aproape ca un lider religios”. Iar cultul personalităţii o ia razna, spre spectacol, cum a fost cazul acum câţiva ani, când a aterizat cu elicopterul în Indonezia în mijlocul unui stadion plin de clienţi şi angajaţi.

Li Jinyuan a creat în 1995 firma Tiens, specializată iniţial în sectorul biotehnologiilor (produse de sănătate), care a devenit în 2011 un conglomerat internaţional activ în turism, comerţ internaţional sau educaţie, având peste 8.000 de salariaţi în 110 ţări, potrivit Forbes.Acum are peste 13.000 de salariaţi.

Chinezul nu figurează în clasamentul ultra-bogaţilor publicat de Forbes. A apărut acolo în 2009.

Potrivit publicaţiei germane Die Zeit, averea sa a atins în 2008 miliardul de dolari. Şi atunci era a 36-a avere, la nivel naţional.

Potrivit Le Figaro, de atunci a mai urcat 12 poziţii în clasament.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră